top of page

Medewerker afwikkeling van nalatenschappen in Almere

Calis & Partners is voor het Leger des Heils op zoek naar een medewerker die het leuk vindt om nalatenschappen af te wikkelen. Het kantoor is gevestigd in Almere en is zeer goed bereikbaar. Bij het Leger des Heils denk je waarschijnlijk aan een collecte bus. Maar weet je dat hier een hele grote organisatie achter zit?

Wat ga je doen:

Samen met drie collega’s, je meewerkend teamleider en de buitendienst verzorgen jullie het nalatenschapsproces van A tot en met Z. Als het Leger des Heils is benoemd tot executeur mag jij die rol vervullen. Als er een ‘derden executeur’ is, is het jouw taak hem/haar te adviseren en te controleren. In beide gevallen neem je de touwtjes proactief in handen en zorg je voor een soepele voortgang van het proces. Je regelt dat je collega Relatiebeheerder naar een woning gaat om te inventariseren, je coördineert de verkoop van de woning en de leegruiming ervan, en je hebt contact met andere goede doelen die eventueel benoemd zijn in het testament. Je hebt oog voor het juridische aspect en volgt de processen. Schriftelijke en mondelinge communicatie met notarissen, executeurs, banken etc. is een dagelijks terugkerende bezigheid. Daarnaast gebruik je je juridische inzicht en oplossend vermogen om de bijzonderheden in de nalatenschappen zo goed mogelijk te signaleren. Het verzorgen van belastingaangiften hoort ook tot je takenpakket. Tot slot controleer je berekeningen en verdelingen en verwerk je financiële gegevens. Iedere stap in het proces vraagt integriteit om alles zoveel mogelijk volgens de laatste wens van de overledene uit te voeren.

Een super gemotiveerd team met een opvallend gezellige werksfeer! Hard werken maar men heeft ook plezier met elkaar. Mocht je ergens niet uitkomen dan overleg je heel gemakkelijk met een collega Als je binnenkomt voel je de bedrijvigheid, want naast de afdeling nalatenschappen zitten er in het pand nog meer afdelingen. Er zijn veel jonge mensen werkzaam.

Wat wordt er van je verwacht:

  • Je hebt inzicht en affiniteit met juridische en financiële aspecten (idealiter met een hbo-diploma in dit vakgebied)

  • Je zoekt naar mogelijkheden en oplossingen

  • Bij voorkeur heb je ervaring met de afwikkeling van nalatenschappen

  • Je bent communicatief vaardig, proactief en secuur én je vindt het leuk om in een team te werken

  • Je bent christen en je kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit.Een coördinerende rol in een leuk team

 

 Wat wordt er geboden:

  • Een contract voor 36 uur per week

  • Een salaris in schaal 8 van de cao Sociaal Werk (€ 2.832,- tot 3.961,- o.b.v. 36 uur)

  • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract

  • 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, thuiswerkregeling, OV-businesscard, fietsregeling, loopbaanbudget, goed pensioen, etc.

 

Over het Leger des Heils:

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen zij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan ca. 7.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over hun werk vind je op LegerdesHeils.nl.

 

Je wordt onderdeel van Leger des Heils Dienstverlening. Vanuit Almere werken ca. 300 specialisten om het primaire proces in Nederland zo goed mogelijk te ondersteunen. Denk aan de afdelingen Facilitair, Communicatie, IT, Financial Services en Fondsenwerving & Marketing Intelligence (FW&M). Binnen FW&M zorgt afdeling Afwikkeling Nalatenschappen voor alle noodzakelijke administratieve en juridische werkzaamheden wanneer iemand overlijdt die zijn/haar nalatenschap doneert aan het Leger des Heils. De financiële baten gebruiken ze om zorg te financieren die niet betaald wordt vanuit de reguliere stromen. Op die manier bieden ze de meest kwetsbare mensen een hoopvolle toekomst.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Jet Calis van Calis & Partners. Ik kan je nog veel meer vertellen over de organisatie en de vacature en het team.

Jet: 06-45886840 (ook buiten kantoortijden)

jet@calisenpartners.com

www.calisenpartners.com

BeeldmerkWIT.png
bottom of page