top of page

Voor een gerenommeerd notariskantoor in Amsterdam is Calis & Partners op zoek naar een ervaren kandidaat notaris familierecht. (nota bene: kosteloze parkeerplek, dus ook voor kandidaten buiten Amsterdam zeer interessant!)

Het kantoor:

Een gerenommeerd stadskantoor in Amsterdam dat al 50 jaar bestaat en waarbij een hoge kwaliteit en een optimale dienstverlening vanzelfsprekend zijn.  Een heel stabiel kantoor. Een team van professionals die op een hele fijne wijze met elkaar samenwerkt in een prachtig pand. Doelbewust worden er werklunches ingepland met de secties om kennis over te dragen, casussen te bespreken en om op de hoogte te blijven van de laatste wetswijzigingen.

Het kantoor wordt geleid door meerdere notarissen. Er werken ongeveer 40 gemotiveerde mensen op kantoor. Kandidaat notarissen, klerken en notarieel secretaresses/medewerkers. Maar ook werkstudenten willen er maar al te graag hier ervaring opdoen.  Een full service kantoor met drie grote rechtspraktijken: familierecht, vastgoed en ondernemingsrecht. 

Het kantoor heeft een grote en gevarieerde klantenkring. Die variatie maakt het juist zo leuk en afwisselend. De ene keer zit je aan tafel met iemand uit de Quote 500, het andere moment met een (vermogende )familie of  met een ondernemer. Ook komen hier geregeld expats voor advies. (daardoor is het belangrijk dat je Engels goed is)

Heb jij als kandidaat notaris het meeste affiniteit met familierecht en wil je je hierin nog verder in ontwikkelen, dan is dit de aangewezen plek. Een mooie grote zelfstandige familierechtpraktijk, waarbij advisering op het gebied van estate planning ook een belangrijke rol speelt. Uiteraard worden hier ook nalatenschappen afgewikkeld.

Het kantoor is gevestigd in een prachtig pand in Amsterdam.  Ruim opgezet met een aparte ruimte waar dagelijks met elkaar gezellig wordt geluncht. Een stijlvol oud woonhuis met een huiselijk gevoel. Dat persoonlijke straalt er vanaf op het moment dat je er binnenstapt.

Een opmerkelijke fijne bijkomstigheid is dat je hier de auto op eigen terrein kan parkeren! Dus geen parkeerkosten! Ook als je buiten de stad komt is dat dus geen enkel probleem!!

De vrijdagmiddagborrel moet ik zeker niet vergeten om te noemen want deze schijnt erg gezellig te zijn. (met name de borrel in de tuin!)

Op het gebied van ontwikkeling zit je hier erg goed. Naast de al genoemde lunches waar kennis wordt uitgewisseld vinden ze het ook belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en uitdagen en open staat voor training en opleiding. (verdieping maar ook up to date m.b.t. veranderende wetgeving)

De functie:

In deze functie zal je zelfstandig werken op familierecht dossiers. Uiteraard sta je in verbinding met de andere secties: vastgoed en ondernemingsrecht. Veelvuldig contact met cliënten, besprekingen voeren met daarbij een goede advisering.  Het liefst ook waarnemingsbevoegd (of bijna) zodat je ook je eigen dossiers kan passeren. Uiteraard heb je een hele goede ondersteuning van twee ervaren familierecht medewerkers die jouw aantekeningen van het gesprek met de client uitwerken tot een akte wat dan later weer klaar ligt om door jou nagekeken te worden. Mocht je zelf ook de akten willen maken dan kan dat uiteraard ook. (waar jij je prettig bij voelt). Er wordt gewerkt met Quantaris.

 

 

Je zal je dus bezig gaan houden met:

 

 • Huwelijkse voorwaarden

 • Samenlevingscontracten

 • Schenkingen

 • Testamenten

 • Afwikkeling van nalatenschappen

 • Estate planning

 

De kandidaat:

 • Je hebt je Master Notarieel Recht behaald en het liefst (bijna) de beroepsopleiding afgerond.

 • Vanaf 2 jaar werkervaring tot oneindig veel.

 • Je hebt plezier in je vak en bent daar ook goed in.

 • Je sluit je graag aan bij een kantoor dat gaat voor een hoge kwaliteit en optimale dienstverlening. Ook een complex dossier pak je op en vindt het leuk om met je collega’s hierover te sparren.

 • Je ontwikkelt je graag verder zowel inhoudelijk als ook op het persoonlijke vlak en houdt van uitdaging.

 • Sociaalvaardig maar ook in je communicatie ben je goed.

 • Mocht je in de toekomst toegevoegd notaris willen worden of heb je het ondernemerschap in je dan is het zeker mogelijk om verder te groeien naar (toegevoegd) notaris. Dus ook voor de komende jaren is dit kantoor strategisch gezien een goede keuze mocht je verdere ambities hebben. (opvolging in de maatschap)

Ben je geïnteresseerd in deze geweldig leuke functie?  Neem dan vooral contact met mij op.  Ik kan je nog veel meer ins en outs vertellen!

Als je de laatste tijd denkt aan een nieuwe uitdaging op het gebied van het familierecht dan is het zeker de moeite waard om contact op te nemen. Door de krapte op de arbeidsmarkt zijn er genoeg mogelijkheden, maar ook een valkuil! Waar begin je en hoe weet je nu wat wel of niet bij je past? Belangrijk om ook achtergrondinformatie te hebben over de kantoren. Door de juiste informatie te hebben kan je een weloverwogen beslissing nemen en weet je waar je aan begint.

Omdat Calis & Partners zicht juist heel specifiek richt op het notariaat is ons netwerk en kennis over de kantoren erg groot. Wij spreken niet alleen met notarissen maar ook heel veel met kandidaat notarissen en medewerkers en krijgen hiermee dus ongelofelijk veel waardevolle informatie. Niet allen de mooie verhalen maar ook de mindere kanten want die zijn er ook! Een eerlijk verhaal.

 

Neem eens vrijblijvend contact op. Dit kan uiteraard ook buiten kantoortijden. (Ik kan me zo voorstellen dat je in de avonduren even de tijd hebt om rustig te bellen)

Jet: 06-45886840

jet@calisenpartners.com

www.calisenpartners.com

BeeldmerkWIT.png
bottom of page