top of page

**Startende kandidaat notaris**

Regio Amsterdam, Utrecht, Leiden, Den Haag, Rotterdam, 't Gooi, Flevoland

Jij hebt (bijna) je master notarieel recht op zak. Dan ligt er een wereld voor je open! Waarschijnlijk heb je al wat stages gelopen of heb je tijdens je studie parttime gewerkt bij een notariskantoor.

In deze tijd is het voor jou ongelofelijk lastig om uit te zoeken welk kantoor het beste bij jou past. Een kantoor waar je uitgedaagd wordt maar wel in een fijne en veilige werkomgeving terecht komt en waar de begeleiding goed is. De eerst drie jaar zijn van cruciaal belang. Je leercurve gaat stijl omhoog en hoe belangrijk is het voor de verdere verloop van je carrière dat je een solide basis hebt!

Niet elk kantoor kan jou die goede begeleiding geven. Ook is elk kantoor weer anders met een andere samenstelling. Voor jou heel belangrijk dat je met meerdere leeftijdsgenoten komt te werken. De een is een starter, de ander heeft 2 of drie jaar werkervaring en weer een ander heeft bijvoorbeeld 6 jaar werkervaring. Kleine vragen die je tijdens het werk tegenkomt kun je snel stellen aan je collega’s en hoef je de notaris niet telkens te storen. Je voelt je daarbij dan soms opgelaten.

Misschien dat je al een voorkeur hebt voor een rechtsgebied (vastgoed, familierecht of ondernemingsrecht). Dit is ook een hele belangrijke factor voor het bepalen van de vraag welk kantoor bij jou past. Ook een factor “team” is bijzonder belangrijk. Geen kantoor is te vergelijken met elkaar. Het vastgoed team kan weer anders zijn dan het familierecht team.

En hoe zit het met de begeleiding van kantoor als je start met de beroepsopleiding? Hoe is de ondersteuning/secretarieel op een kantoor geregeld zodat jij je juist met de zaken kan bezighouden waarvoor je hebt gestudeerd? Past een klein kantoor bij jou of een zuid-as kantoor, niche kantoor of stadskantoor?

Allemaal factoren die meespelen in de keuze van het kantoor. Een hele opgave en uiteraard heb je die kennis niet van al die kantoren.

Calis & Partners heeft die kennis wel omdat we al 10 jaar ons heel specifiek bezig houden met werving en selectie voor het notariaat. We kennen bijna alle kantoren en hebben bijzonder veel achtergrondinformatie die belangrijk is bij het maken van je keuze.

Wij zijn een voorstander van vergelijken en niet meteen gaan voor het eerste leuke gesprek wat je hebt gehad. Samen met jou maken we een selectie van kantoren die interessant voor je zijn. Die selectie kunnen we pas maken als we van jou weten wat je precies wil en juist niet wil. Uit de hele berg van mogelijkheden filteren we die kantoren voor je uit en waar het zinvol is om een gesprek aan te gaan. (trechteren) Door die kennis kan je dan een weloverwogen besluit nemen. Een besluit die goed is en waar je dan de komende jaren met heel veel plezier gaat werken en niet na een jaar erachter komt dat je een switch wil maken. Dat is cv technisch niet handig als je net start.

Ook als je al wel een aantal jaren werkervaring hebt en je wil een switch maken helpen we je graag.

Maak gebruik van ons jarenlange netwerk in het notariaat. Wij begeleiden je naar het kantoor waar jij het beste tot je recht komt. Jijzelf houdt de regie maar maakt gebruik van ons jarenlange netwerk in het notariaat.

Interesse? Stuur een mailtje of bel:

Jet: 06-45886840 (ook in de avonduren)

jet@calisenpartners.com

www.calisenpartners.com

BeeldmerkWIT.png
bottom of page