top of page

Kandidaat notaris, klerk en notarieel medewerker

 

Het laatste kwartaal van 2023 is alweer aangebroken! Een cliché maar de tijd vliegt! De vele vacatures in het notariaat blijven aanhouden! Niet alleen op familierecht was het de afgelopen maanden in het notariaat erg druk (testamenten, levenstestamenten, enz.) ook het aantal vacatures op het ondernemingsrecht bleef hoog. Gelukkig zie ik ook de vacatures op vastgoed weer aantrekken. Kortom een gigantisch aantal mogelijkheden voor kandidaat notarissen, paralegals en notarieel medewerkers. Fijn, maar ook een lastige! want hoe weet je nu welke kantoor bij jou past en waar jij ook na een jaar nog steeds kunt zeggen dat jouw keuze voor het kantoor je zo goed bevalt! Alle vacatures die je dagelijks om de oren vliegen met een standaard tekst. Hoe kun je nu inschatten of die vacatures interessant zijn voor jou?

Bij het nemen van een volgende stap in je carrière is het ontzettend belangrijk om uit te gaan van jouw eigen persoon. Eerst een goed beeld hebben van wat jou gelukkig maakt. Helder hebben welke typen mensen bij jou passen, een cultuur waar je goed in gedijt, weten wat jouw ambities zijn, waar je goed in bent en  waar je nog in wil groeien. Pas dan stap 2. Welk kantoor past hierbij (en dus niet andersom!)

Wij begeleiden heel veel professionals in het notariaat bij hun volgende stap. Doordat we een heel groot netwerk hebben van opdrachtgevers en ook de inside information hebben via ons netwerk kunnen we heel goed inschatten wat interessant voor je is en wat niet. De verschillen tussen de kantoren. Niet alleen qua sfeer maar ook hoe het kantoor werkt, waar ze goed in zijn en waar ze minder goed in zijn. De soorten cliënten maar ook hoe het werk intern wordt georganiseerd. En hoe zit het met flexibel werken en hoe is de beloning?

Met de vele kandidaat notarissen, klerken en notarieel medewerkers bespreken we eerst stap 1. Vandaar uit kunnen we namelijk al een heleboel vacatures wegstrepen en filteren we samen die kantoren die aan jouw eisen voldoen. Juist heel belangrijk om kantoren te vergelijken en te ervaren waar jij het beste gevoel bij hebt. Ook belangrijk om kritisch te blijven en de minder leuke kanten te bespreken. Daar wordt ook wel eens aan voorbij gegaan. Een eerlijk verhaal en niet mooier maken dan het is. Op elk kantoor is wel wat. Wij praten je dus in geen geval in een functie. Wel reiken we je de mogelijkheden aan die voor jou interessant zijn en behoeden je ook voor kantoren die niet bij je passen.

Vind je het interessant om eens vrijblijvend en heel vertrouwelijk in gesprek te gaan met Calis & Partners? Een werving en selectie kantoor wat zich heel specifiek richt op  het notariaat?  Of wil je eerst eens verkennend telefonisch contact hebben?  Neem dan contact met mij op. Ook in de avonduren ben ik goed bereikbaar! Het aantal vacatures is te veel om hier op te noemen.

Jet Calis: 06-45886840

Jet@calisenpartners.com

www.calisenpartners.com

BeeldmerkWIT.png
bottom of page