top of page

Kandidaat notaris ondernemingsrecht 3-8 jr ervaring in Amsterdam

Je bent na je studie aan de slag gegaan als kandidaat notaris bij een Zuid-as kantoor. Je bent ambitieus, leergierig maar houdt ook van een leuk team. Je hebt ervaring opgedaan op vastgoed en ook op ondernemingsrecht en je hebt toch meer affiniteit met het ondernemingsrecht. Het kantoor waar je nu werkt is goed, maar je merkt dat je wat mist. Is het de zelfstandigheid, het team, de work-life balance, is het een eilandjescultuur, de sfeer en betrokkenheid, de doorgroeimogelijkheden of toch een dag minder willen werken. Je bent de laatste tijd toch aan het denken of dit het nu is en of je hier volledig je energie uithaalt. Misschien toch tijd om je eens te oriënteren op een mogelijke overstap.

Maar waar begin je?! Morgen weer Koningsdag. Komt het er weer niet van. Er zijn op dit moment erg veel mogelijkheden. Heel fijn maar ook een valkuil. Het wordt lastiger om de juiste beslissing te nemen. Kantoren doen je na 2 gesprekken een aanbod.  Erg fijn maar voor jou is het belangrijk dat je de kans krijgt om echt goed te vergelijken. Goed weten hoe het daadwerkelijk achter de schermen is.

Er zijn zo veel verschillen. Ook Zuid-as kantoren en hun teams verschillen van elkaar. Maar denk ook een aan de boetiekkantoren. Vaak een groter notariaat waar je als kandidaat notaris rechtstreeks contact hebt met de ondernemer/investeerder.

Calis & Partners zit in het netwerk van al deze kantoren. Wij praten dagelijks met deze kantoren maar ook juist met kandidaten die er werkzaam zijn en horen dus ook de achtergrondverhalen. Dat geeft een completer beeld.

Wij praten met kandidaat notarissen in de avonduren over kansen en mogelijkheden maar ook over een strategische keuze. Niet een beslissing nemen omdat het nu goed voelt maar ook denken aan een lange termijn planning. Wat is je doel en waar liggen dan deze kansen.

Tijdens zo’n gesprek kunnen we al heel wat kantoren wegfilteren en selecteren we twee of drie kantoren die echt de moeite waard zijn om mee in gesprek te gaan. We introduceren je bij die kantoren en plannen de gesprekken voor je in. Tussentijds evalueren.

We zijn ook in gesprek met kandidaat notarissen die zich nog niet in deze oriënterende fase bevinden maar wel in de toekomst een volgende stap gaan maken. Ook hier is het goed dat we op de hoogte zijn van wat bij jou past. Op het moment dat er dan een vacature voorbij komt wat je niet zou wil missen nemen we contact op.

Bel of mail eens voor een vrijblijvend oriënterend gesprek ( kan ook op een avond via zoom)

Jet: 06-45886840

jet@calisenpartners.com

www.calisenpartners.com (lang niet alle mogelijkheden staan op de site)

Een voorbeeld van een van de 11 mogelijkheden die we in Amsterdam hebben op het gebied van het ondernemingsrecht:

 

Voor een van onze opdrachtgevers in Amsterdam zijn wij op zoek naar een senior kandidaat notaris ondernemingsrecht. (6-7 jr ervaring)

Voor een van onze opdrachtgevers zijn wij op zoek naar een ervaren kandidaat notaris ondernemingsrecht.  Het notariskantoor bestaat uit 25 man. Dit onafhankelijk niche notariskantoor heeft een sterke plek in de markt van het ondernemingsrecht. Ze zijn breed georiënteerd.

Transactiepraktijk: Het kantoor begeleidt veel overnames en investeringsrondes van ondernemingen. Bij deze transacties werken ze intensief samen met de betrokken advocaten, fiscalisten en overige adviseurs.

Governance: Dit kantoor is expert op het gebied van governance. In het ondernemingsrecht staan vragen rondom de invulling van zeggenschap, bestuur en toezicht centraal. Deze vragen spelen bij allerlei soort ondernemingen. Zo zie je ze bij beurgenoteerde- en familiebedrijven. Maar ook bij stichtingen zoals instellingen in de zorg en het onderwijs.

Fondsenpraktijk: Ook richt dit kantoor zich op de structurering en advisering van private-equity-, venture-capital- en vastgoedfondsen. Hun jarenlange ervaring vertalen zij naadloos door naar een scherp advies vanuit een commercieel oogpunt én financieel toezichtrecht. En juist omdat het notarissen zijn zetten ze de gehele fondsstructuur efficiënt op. De beheerder en carried interest entiteit zijn hier uiteraard bij inbegrepen. Voor het fiscale gedeelte werken ze nauw samen met de betrokken fiscalist.

Structurering: Het kantoor heeft veel ervaring met het (her)structureren van vennootschappen en advisering rondom aandelen. Naast oprichtingen van vennootschappen en leveringen van aandelen, zijn ze zeer bedreven in juridische fusies en splitsingen van vennootschappen.

Not for profit: Het kantoor begeleidt ook zorginstellingen, woningcorporaties, onderwijsinstellingen en publiek-private ondernemingen bij hun besturingsmodel, (her)structurering, besluitvormingsprocessen en financieringsvraagstukken. Ook begeleiden ze pensioenfondsen bij fusies, liquidaties en hun bestuursmodel.

Coöperaties: Coöperaties bestaan op lokaal, nationaal en zelfs internationaal niveau. Dit kantoor helpt met alle soorten coöperaties. Ze geven een scherp advies bij de juiste inrichting en governance.

Ben je nog steeds leergierig en vind je het belangrijk om steeds meer bij te leren en niet steeds hetzelfde kunstje te doen? Bij dit kantoor werk je steeds samen met een andere notaris aan een opdracht. Daardoor leer je hoe zaken verschillend worden aangepakt. Hier ben je volledig betrokken bij een opdracht (van af het begin tot het eind) Je doet hier dus alles in plaats van een onderdeel. Dat maakt het juist zo boeiend en leerzaam.

Het kantoor werkt voor nationale en internationale klanten. Op dit kantoor zit men niet tot laat op kantoor. Je kunt op normale tijden naar huis. Wellicht dat je misschien in de avond nog even je laptop openklapt om een stuk af te maken maar er heerst dus geen cultuur van op kantoor blijven tot het af is. 4 dagen werken is hier mogelijk.

Mocht je dit interessant vinden en je zou hier meer over willen weten, neem dan contact met mij op. Misschien dat als je dit leest geen plannen hebt om een overstap te maken, maar wel nieuwsgierig bent (voor de toekomst)  neem dan ook eens contact met mij op.

Jet: 06-45886840

jet@calisenpartners.com

www.calisenpartners.com

BeeldmerkWIT.png
bottom of page