top of page

Startende kandidaat notarissen!

Je bent (bijna) klaar met je Master Notarieel recht en staat aan het begin van een carrière in het notariaat. Misschien heb je hier en daar al als werkstudent bij wat kantoren gewerkt.

De eerste 4 jaar zijn ontzettend belangrijk voor het vervolg van je carrière. Je leercurve gaat stijl omhoog en je neemt het meeste in je op. Je komt erachter op welk rechtsgebied je je wil specialiseren en je volgt de beroepsopleiding. Hiermee leg je de basis en daarom is het zo van belang dat je het kantoor kiest waar je de kansen krijgt om je optimaal te kunnen ontwikkelen.

Niet elk notariskantoor is geschikt voor starters ook al zie je dat niet van de buitenkant. De begeleiding  kost namelijk veel tijd. Enerzijds zelfstandig kunnen werken maar ook met elkaar gaan zitten en een ingewikkelde akte bespreken. Daar leer je juist van!

Waar kan je nog meer op letten bij je keuze:

Als je al een voorkeur hebt voor een rechtsgebied kies dan een kantoor uit waar dat rechtsgebied juist goed vertegenwoordigd is. Heb je als voorkeur familierecht, zoek dan naar een kantoor met een grote familierechtpraktijk. Dit geld ook voor vastgoed en ondernemingsrecht.

Een kantoor met meerdere kandidaat notarissen op jouw rechtsgebied waardoor je snel vragen kan stellen of een uitleg kan krijgen van je collega’s en niet hoeft te wachten op een notaris.

Een kantoor die wat meer de diepte in gaat. Dus niet alleen het recht toe recht aan werk. Dat is in het begin fijn maar al snel wil je je verder ontwikkelen en als dat niet kan, sta je stil.

Kijk hoe een kantoor is opgebouwd. Doet een kandidaat notaris alles zelf van het aanmaken van het dossier tot aan het passeer klaarmaken of krijg jij juist de ondersteuning en houd je je juist voor het grootste gedeelte bezig met het inhoudelijke juridische gedeelte.

Zo zijn er nog meer factoren die belangrijk zijn. Wat dacht je van de sfeer? Een veilige werkomgeving waar je ook fouten mag maken.

Wil je weten welke kantoor dan bij jou het beste past en wil je een eerlijk advies?

Calis & Partners richt zich heel specifiek op het notariaat. Niet op andere gebieden zoals zoveel andere recruiters. Hierdoor hebben we een heel erg groot netwerk specifiek in het notariaat en veel  kennis over de notariskantoren. Van grote zuid-as kantoren waar we mee werken maar ook met de middelgrote en kleinere kantoren. Doordat we dagelijks met heel veel kandidaat notarissen spreken horen we ook de achtergrondverhalen over kantoren en die zijn ook zo belangrijk voor het maken van de juiste keuze.

Neem vrijblijvend contact op.  Jij houdt de regie maar maakt gebruik van het netwerk wat we hebben.

Jet: 06-45886840 (ook buiten kantoortijden goed bereikbaar!)

jet@calisenpartners.com

www.calisenpartners.com

We hebben een heleboel mogelijkheden voor startende kandidaat notarissen maar ook voor degenen die al ervaring hebben!

BeeldmerkWIT.png
bottom of page