top of page

Startende kandidaat notaris familierecht in Amsterdam

Voor een bekend notariskantoor in Amsterdam is Calis & Partners op zoek naar een startende kandidaat notaris familierecht.

Een wat groter kantoor met meerdere notarissen en drie grote rechtspraktijken. Op de familierechtpraktijk werken een notaris, een aantal kandidaat notarissen van medior tot senior en de benodigde ondersteuning. Het kantoor is centraal gelegen in een mooi ruim pand. Goed bereikbaar met auto (pareren op eigen terrein) en ov.

Een kantoor met een interessant cliëntenbestand. Een brede praktijk! Dit kantoor gaat een ingewikkeld dossier niet uit de weg. De kennis is er. Of het nu gaat om een stel wat gaat trouwen, een vermogende ondernemer die zijn testament wil laten opmaken of een vermogende dame die een schenking wil doen of er moet een complexe nalatenschap afgewikkeld worden met vastgoed in het buitenland.

Je zal je als kandidaat bezighouden met:

Testamenten. Cliënten leggen in het testament vast wie wat erft.

Voogdij. Ouder(s) leggen vast wie de zorg voor de kinderen krijgt, als er iets met hen gebeurt.

Huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden. Partners die trouwen of een geregistreerd partnerschap afsluiten, kunnen afspreken dat bepaalde bezittingen (inkomen, goederen, vermogen) en schulden apart moeten blijven.

Schenkingen. Een schenking via de notaris heeft voordelen. Voor de schenker en voor degene aan wie u schonken wordt. Maar het is niet verplicht.

Afwikkelen van nalatenschappen. Bij een overlijden adviseert de (kandidaat-)notaris de erfgenamen over de mogelijkheden om een erfenis wel of niet te accepteren. Verder zorgt hij ervoor dat het vermogen en de goederen van de overleden persoon volgens het testament worden verdeeld over de erfgenamen.

 

Ook zal je al snel bespreking mogen doen met cliënten. Uiteraard krijg je hier een hele goede begeleiding in en zal je de eerste keren er gewoon bijzitten om het goed onder de knie te krijgen en je zeker te voelen.

Een fijne informele sfeer en opleiding wordt hier alleen maar gestimuleerd. Op de familierechtpraktijk werken dus ook kandidaat notarissen waar je tussendoor mee kan sparren.

Wil je meer informatie over dit kantoor maar wil je ook weten welke mogelijkheden we nog meer voor je hebben? Neem dan contact met ons op:

Jet: 06-45886840 (ook buiten kantoortijden)

jet@calisenpartners.com

www.calisenpartners.com

BeeldmerkWIT.png
bottom of page